OFFICIEEL: Standard stalt nog een tweede speler bij Auxerre

OFFICIEEL: Standard stalt nog een tweede speler bij Auxerre

23-01-2017 13:30

Standard is eindelijk afgeraakt van spits Mohamed Yattara, al gaat het wel om een heel tijdelijke oplossing. Yattara speelt tot het einde van dit seizoen voor Auxerre.

France Football laat weten dat de deal in kannen en kruiken is, maar Auxerre heeft geen aankoopoptie voor de spits. Dat betekent dat Standard in de zomer dus opnieuw een oplossing zal moeten zoeken. Yattara kwam in 2015 naar Standard, maar het werd al snel duidelijk dat de spits er niet ging slagen. Hij heeft echter wel nog altijd een contract tot volgend jaar, aan een topsalaris van 800.000 euro. Een last waar Standard graag van afwilde.

Auxerre, dat op een degradatieplaats staat in de Ligue 2, zou nu in ieder geval een paar maanden een oplossing bieden. Het is echter niet duidelijk welk aandeel van het loon Auxerre voor zijn rekening zal nemen. Het is inmiddels al de tweede uitleenbeurt voor Yattara, die eerder al werd verhuurd aan Angers. Dat werd geen succes.

Update 13:30 Auxerre heeft deze overgang net officieel gemaakt. Yattara wordt de tweede speler van Standard in de kern, na Birama Touré. Het gaat zoals gemeld om een huur zonder aankoopoptie.

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League: winter 2016-2017