OFFICIEEL: Zusterclub schenkt weer nieuwe speler aan tweedeklasser

OFFICIEEL: Zusterclub schenkt weer nieuwe speler aan tweedeklasser

20-01-2017 10:23

In de Proximus League is het een komen en gaan van spelers. Bij Lierse bleef het de laatste dagen rustig qua inkomende transfer. Daar komt nu verandering in. Boubacar Diarra trekt immers naar het Lisp. Dat maakte Lierse via de officiële kanalen bekend.

Echt ver ging Lierse Diarra niet zoeken. De verdedigende middenvelder komt over van zusterclub Wadi Degla. 'Diarra is een 22-jarige Malinese verdedigende middenvelder van 1m83. Hij speelde sinds begin dit seizoen bij Wadi Degla, waar hij titularis was in 15 wedstrijden. Daarvoor was Diarra actief bij Club Africain (Tunesië 2016), TP Mazembe (Congo, 2013-2016, winnaar CAF Champions League in 2015) en AS Korofina in zijn thuisland Mali. Hij kwam en komt ook uit voor de nationale U20 en U23 van Mali', schrijft Lierse.

Wachten op debuut
De nieuweling zal niet meteen inzetbaar zijn. 'Diarra tekende een contact van anderhalf jaar bij Lierse, met een optie tot verlenging van twee jaar. Het administratieve dossier van Diarra wordt de komende dagen verder afgewerkt zodat de speler zo snel mogelijk speelgerechtigd is.'