Anderlecht wil Vanden Borre opnieuw inzetten: Positieve impact op de jeugd

Anderlecht wil Vanden Borre opnieuw inzetten: "Positieve impact op de jeugd"

20-01-2017 09:00

Anthony Vanden Borre is geen speler van Anderlecht meer, zijn contract is deze week ontbonden. Tijdens die meeting werd er echter meteen een tweede gesprek gepland. Daarin wordt er gepraat over zijn toekomst.

Het Laatste Nieuws weet namelijk dat Anderlecht het serieus neemt met VDB: het wil hem graag begeleiden én mogelijk jeugdtrainer maken. "Nadat hij uit de A-kern gezet werd, heeft Anthony al een jaar doorgebracht bij de U21 van Anderlecht. Hij bleek daarbij een positieve impact te hebben op de jonge spelers", aldus een anonieme insider.

Vanden Borre heeft zijn kunnen dus al getoond. "Als andere spelers stoppen als voetballer, moet je afwachten of ze een goeie jeugdtrainer en een goeie opvoeder zijn. Anthony is daar al op getest. Het is geen toeval dat hij vorig jaar in de staf van Nicolas Frutos mee mocht naar de finaleronde van de Youth League in Zwitserland. Anthony kan jonge spelers als ex-voetballer niet alleen dingen bijbrengen in voetballend opzicht, hij kan ze ook precies vertellen wat ze niet moeten doen als ze een mooie carrière willen uitbouwen."