Serie B-club moet het nieuwe Kortrijk en Westerlo van Anderlecht worden

Serie B-club moet het nieuwe Kortrijk en Westerlo van Anderlecht worden

20-01-2017 08:16

Bij Anderlecht breken de laatste jaren heel wat talenten door in het eerste elftal. Sommige jeugdspelers halen niet meteen het eerste elftal. Om hen toch minuten te gunnen heeft Anderlecht bijna een oplossing gevonden in Italië.

Zoals VoetbalPrimeur.be al een paar keer meldde heeft Anderlecht nauwe banden met FC Venezia. Die club komt momenteel nog uit in de Lega Pro, de Italiaanse Derde Klasse. In groep B staat het na 21 speeldagen aan de leiding met 42 punten uit 21 matchen. Promoveert Venezia dit seizoen naar de Serie B dan wil Anderlecht intens gaan samenwerken met de Italianen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het is de bedoeling dat Anderlecht talenten gaat stallen bij Venezia. Het gaat dan om jongens die wachten op een grote doorbraak in het eerste elftal van paars-wit. De afgelopen jaren verhuurde Anderlecht veel spelers aan andere eersteklassers. Denk maar Cheikhou Kouyaté (KV Kortrijk) en Michaël Heylen (Westerlo). Herman Van Holsbeeck zat de afgelopen dagen nog eens samen met de mensen van Venezia om afspraken te maken.