UPDATE: Mourinho weet niets van mogelijk vertrek Young: Geen idee

UPDATE: Mourinho weet niets van mogelijk vertrek Young: "Geen idee"

20-01-2017 16:25

De kans bestaat dat Manchester United na Memphis Depay nog een overbodige vleugelaanvaller in de verkoop doet. Een Chinese transfer lonkt voor Ashley Young.

De 31-jarige aanvaller, die vorig seizoen door Louis van Gaal werd gebruikt als back, staat in de concrete belangstelling van Shandong Luneng. Dat meldt The Mirror. De Chinese club is bereid twaalf miljoen euro te betalen voor Young, die een driejarig contract ter waarde van achttien miljoen euro kan tekenen.

Helemaal ondenkbaar is een deal tussen Manchester United en Shandong Luneng niet. Young maakt op Old Trafford geen aanspraak op speelminuten, waardoor een tussentijds vertrek de enige optie lijkt. Bij de Chinese club uit Jinan staat met Graziano Pelle al een goedbetaalde buitenlander onder contract. Felix Magath is de trainer van Shandong Luneng.

Young staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij United, dat destijds achttien miljoen euro voor hem overmaakte naar Aston Villa. De teller staat dit seizoen op 235 minuten in de Premier League.

Update 16.25: Mourinho verwacht niet dat na Memphis Depay (Olympique Lyon) en Morgan Schneiderlin (Everton) ook Ashley Young vertrekt. "Ik heb geen idee wat de stand van zaken is, want ik hoor deze berichten alleen maar uit de media", zegt de Portugese manager van Manchester United. "Ik reageer alleen als Ashley naar mij toekomt. Dat heeft hij niet gedaan."