AA Gent wordt uitgelachen met transfer: Niemand geloofde het

AA Gent wordt uitgelachen met transfer: "Niemand geloofde het"

20-01-2017 07:30

AA Gent heeft deze winter een nieuwe targetman gehaald. Darko Bjedov moet nu mee voor de goals zorgen. De Serviër is geen grote naam, zelfs niet in Servië. Daar stonden ze te kijken van zijn transfer.

De 27-jarige aanvaller had duidelijk nooit gedacht dat hij ooit in de Belgische competitie zou spelen. "Iedereen reageerde alsof ik naar Real Madrid trok. Niemand geloofde het. Ach, ik kon hun verwondering begrijpen. Normaal trekken alleen spelers van Partizan en Rode Ster Belgrado naar clubs van dit niveau", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Meer nog: de spits was overtuigd dat het om een flauwe grap ging. "Eerst dacht ik dat iemand een grap met me uithaalde. De dag van het orthodox kerstfeest (8 januari, red.) kreeg ik plots telefoon. Of ik zin had om naar Gent te gaan? Waarom wil iemand me jennen op zo'n dag, zuchtte ik. Toen het toch geen grap bleek, heb ik mijn voetbalschoenen gepakt en ben ik meteen op het vliegtuig gesprongen. Ik kende de club dankzij een stickerboek van mijn zoontje, waarin alle Champions League-teams stonden. Dit was een unieke kans."

Bjedov zou er gekomen zijn op voorspraak van coach Hein Vanhaezebrouck. "De coach was blijkbaar overtuigd nadat hij een vijftal wedstrijden van me bekeken had. Hij gelooft dat ik het team iets kan bijbrengen. Ik ben een spits die graag meters maakt, knokt voor elke bal en zich ten dienste stelt van het collectief. Of ik Laurent Depoitre ken? Ze hebben me over hem verteld, ja. Ik weet dat hij momenteel bij Porto speelt. Als ik zoals hem kan eindigen, zou dat mooi zijn. Maar eerst is het aan mij om hier te vechten voor mijn plaats."