Olivier is een voorbeeldige prof, hij heeft nooit een match gemanipuleerd

"Olivier is een voorbeeldige prof, hij heeft nooit een match gemanipuleerd"

20-01-2017 07:25
19

Eind vorig jaar kwam Olivier Deschacht in opspraak. De verdediger van Anderlecht zou gegokt hebben op voetbalwedstrijden. Volgens zijn broer Xavier is Olivier onschuldig. In Het Belang van Limburg doet Xavier zijn kijk op het verhaal.

Volgens Xavier was het gokken onschuldig. "Puur voor de fun. Niet meer, niet minder", klinkt het bij de 31-jarige Xavier Deschacht, die toegeeft dat hij wel gokte met de account van Olivier. "Ik zag er geen graten in en speelde geregeld voor de fun. Niet eens om er echt groot geld mee te verdienen."

Met het account van Olivier werd naar verluidt ook gegokt voor tweehonderd euro op een verliesmatch van Anderlecht tegen Benfica. In die match deed Olivier 56 minuten mee. Xavier houdt bij hoog en laag vast dat hij die bewuste weddenschap plaatste. "Een stomme samenloop van omstandigheden."

"Olivier is een voorbeeldige prof. Hij heeft nooit ofte nooit een match gemanipuleerd. Natuurlijk niet. Ik heb met zijn account gegokt, veeleer onbewust zelfs op die match."

Spijt
Xavier heeft ondertussen spijt van zijn daden. "Ik vind het heel erg dat mijn broer hierdoor in opspraak is gekomen."

Ondertussen wacht een straf van honderdduizend euro op de broers Deschacht. "Dat is te gek voor woorden", stelt Xavier nog.