De Bruyne krijgt kritiek bij slabakkend City: ‘Reageert niet bij balverlies’

De Bruyne krijgt kritiek bij slabakkend City: ‘Reageert niet bij balverlies’

19-01-2017 21:17

Het loopt momenteel niet op wieltjes bij Manchester City. De miljoenenploeg kreeg afgelopen weekend een 4-0 pandoering op het veld van Everton. Trainer Pep Guardiola was kritisch voor zijn aanvallers en wordt daarin nu bijgetreden door analist Martin Keown. Ook Kevin De Bruyne ontsnapt niet aan de kritiek.

De Rode Duivel kreeg al enorm veel lof in Engeland, maar volgens Keown zit de middenvelder momenteel in een dipje. "De creatieve spelers moeten ook hun steentje bijdragen als City de bal niet heeft. Sommigen reageren gewoon niet als er balverlies geleden wordt", vertelde de gewezen verdediger van Arsenal tegenover Daily Mail.

"De problemen van City beperken zich niet enkel tot de defensie. Sergio Agüero was zo goed als anoniem en De Bruyne heeft niet meer gesoord sinds september. Dat zal meer pijn doen bij Guardiola dan de problemen achterin."

Ondanks het feit dat De Bruyne nog maar twee keer scoorde in Premier League, is hij wel nog steeds koploper in het klassement van de assists. De Rode Duivel gaf er al negen.