'Mourinho zat er in het verleden bij Chelsea naast met De Bruyne en Lukaku'

'Mourinho zat er in het verleden bij Chelsea naast met De Bruyne en Lukaku'

19-01-2017 19:00

Hoewel José Mourinho in het verleden een paar keer de plank missloeg, krijgt hij geen spijt van de verkoop van Memphis Depay. Dat stelt voormalig Engels international en oud-speler van Arsenal Martin Keown in The Daily Mail.

"José Mourinho heeft er in het verleden weleens naast gezeten, maar dat zal nu niet het geval zijn", aldus Keown over het nakende vertrek van Memphis naar Olympique Lyon. "Mourinho zat er in het verleden bij Chelsea naast met Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku en zal diep en lang hebben nagedacht over Depay. Maar ik denk niet dat hij er spijt van gaat krijgen."

"Depay werd door de vorige manager (Louis van Gaal, red.) aangetrokken en heeft concurrenten als Marcus Rashford en Anthony Martial", vervolgt Keown. "Het is niet gezond om dan een speler te houden waar je het niet in ziet zitten." Manchester United bedong naar verluidt wel een terugkoopclausule. Wat die precies inhoudt, is niet duidelijk.

Mourinho liet De Bruyne begin 2014 voor zo'n twintig miljoen euro naar VfL Wolfsburg vertrekken. Anderhalf jaar later haalde Manchester City de middenvelder voor zo'n zeventig miljoen terug naar Engeland. In de zomer van 2014 werd Lukaku door de Londenaren voor 35 miljoen van de hand gedaan aan Everton. De spits lijkt nu het dubbele te kosten.