Bayern München hakt knoop door: We gaan zijn optie lichten

Bayern München hakt knoop door: "We gaan zijn optie lichten"

19-01-2017 18:46

Bayern München is al druk bezig de selectie voor volgend seizoen gestalte te geven. Niklas Süle en Sebastian Rudy komen komende zomer naar de Allianz Arena, maar de Duitse grootmacht heeft in de komende maanden nog een knoop door te hakken.

Bayern huurt Kingsley Coman sinds medio 2015 van Juventus. Voor april moet de Rekordmeister beslissen of de optie tot koop wordt gelicht. "We nemen onze tijd. We zijn volledig overtuigd van zijn kwaliteiten", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen Bild. "Maar het is duidelijk dat hij vorig jaar beter presteerde dan dit seizoen, al heeft hij wel een paar blessures gehad."

Bayern neigt hoe dan ook naar het definitief vastleggen van de twintigjarige Franse vleugelspeler. "Zoals de stand van zaken nu is, zullen we de optie lichten", aldus Rummenigge, die daarmee de deur voor een entree van Serge Gnabry in München dichtgooit. "Gnabry is een speler van Werder Bremen en ik wil mijn collega's daar geen problemen bezorgen."

"Natuurlijk zullen wij altijd kijken naar een Duits international, maar of wij verder nog iets doen is de vraag", vervolgt Rummenigge. Bayern heeft bovendien al genoeg smaken op de vleugels. "Na de contractverlenging van Arjen Robben zijn we goed bezet, met ook nog Ribéry, Costa en waarschijnlijk dus Coman."