De Mos is keihard voor Belgische topclub: Geen visie, geen beleid

De Mos is keihard voor Belgische topclub: "Geen visie, geen beleid"

19-01-2017 18:30
1

De klassieke G5 krijgt ook dit seizoen bijzonder veel weerwerk van de 'kleintjes'. Anderlecht en Club Brugge zijn nog altijd zekerheden in Play-Off 1, maar voor AA Gent, Racing Genk en Standard zijn het moeilijke tijden. Vooral bij die laatste club loopt er volgens Aad de Mos heel veel mis.

De Mos vindt het beleid van Standard ronduit rampzalig. "Geen visie, geen beleid, geen kijk op trainers. Te pas en te onpas spelers halen die geen meerwaarde zijn voor het team. Altijd onrust, en veranderen van systemen. Ik heb altijd het idee dat iedereen naar Standard kan, als je een beetje een goeie makelaar hebt. Ik heb liever dat je drie jaar werkt zoals bij Gent waar je door kan selecteren", aldus De Mos in Sport/Voetbalmagazine.

Standard heeft de laatste jaren zijn slechte imago van duiventil alle eer aangedaan. "Neem eens een groepsfoto van Standard van anderhalf jaar geleden: ik denk dat er niemand meer over is. Zo kan je niet werken, geen ploeg opbouwen. Dat zijn meer doorgangshuizen voor makelaars, terwijl ze een goeie speler als Julien de Sart zo maar wegsturen. ’t Is dat ze met Guy Luzon een slechte coach hadden, anders waren die kampioen geworden met Michy Batshuayi, William Vainqueur, Imoh Ezekiel, De Sart. Allemaal topspelers. Nu is het een handelshuis geworden waar de vraag niet meer luidt: hoe gaan we spelen?"