Milan wil Ajax aftroeven en zet 'stap voorwaarts': 'Definitief aanbod verzonden'

Milan wil Ajax aftroeven en zet 'stap voorwaarts': 'Definitief aanbod verzonden'

19-01-2017 18:28

AC Milan onderneemt een laatste poging om Ajax-target Gerard Deulofeu over te nemen van Everton. Dat bevestigt algemeen directeur Adriano Galliani van de Italiaanse club, die eerder een huuraanbieding zag worden afgewezen.

Everton wil Deulofeu het liefst meteen van de hand doen, maar Milan zet in eerste instantie toch weer in op een huurdeal. "We hebben Everton een nieuwe aanbieding gedaan: een betaalde huurperiode met optie tot koop. Als ze het accepteren is dat mooi, als ze dat niet doen moeten we verder kijken", liet Galliani donderdag aan het einde van de middag weten aan Calciomercato.

"Wij hebben een stap voorwaarts gezet. We hopen nu dat zij een stap terug doen en we elkaar vinden in het midden", aldus de Milan-directeur. "We zijn van een kale huur naar huur met optie tot koop gegaan, we zullen zien of het genoeg is. We hopen van wel. Ik heb de e-mail met ons definitieve aanbod tien minuten geleden verzonden."

Ajax zal de reactie van Everton op de aanbieding uit San Siro met spanning afwachten. Ook de Amsterdammers hengelen naar de diensten van de 22-jarige rechtsbuiten, die zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona genoot en van Ronald Koeman mag vertrekken bij Everton.