Update: Standard-fans moeten niet hopen, sterhouder vertrekt'

Update: Standard-fans moeten niet hopen, sterhouder vertrekt'

19-01-2017 23:43

Ishak Belfodil werd in de afgelopen dagen nadrukkelijk gelinkt aan Everton, maar daar komt helemaal niets van in huis. Ronald Koeman heeft dat bevestigd op zijn persconferentie.

The Mirror citeert de manager van Everton, en die is heel duidelijk. Belfodil zal niet komen. "Ik spreek niet graag over individuele spelers, maar hij was inderdaad een naam op ons lijstje. Uiteindelijk hebben we besloten om hem niet te kopen", zo stelde de Nederlander.

Belfodil had normaal gezien 12 miljoen euro moeten opleveren, maar die deal gaat dus niet door. Echt rouwig zal Standard daar ook niet om zijn, want het had bijna niets gekregen van die eventuele transfersom. Gek genoeg zal het grootste van het geld naar de entourage van Belfodil gaan. De Algerijn doen dan ook veel water in de wijn voor Standard. Hij zou voetballen voor een loon van 5.000 per maand, een aalmoes in voetbaltermen.

Update 23.43 uur: Everton mag dan niet langer meer in de race zijn voor Belfodil. Volgens Het Laatste Nieuws vertrekt de aanvaller deze winter alsnog bij Standard. 'De transferperiode blijft uiteraard nog lopen tot 31 januari en stellen dat Belfodil het seizoen uitdoet bij Standard is dan ook voorbarig', klinkt het. Het Spaanse Celta de Vigo en het Engelse West Bromwich Albion tonen nog altijd interesse in Belfodil. Zondag speelt Standard tegen Club Brugge. Waarschijnlijk is Belfodil dan wel nog van de partij.