Nederlands onderzoek stelt Club gerust: Immers presteert bovengemiddeld

Nederlands onderzoek stelt Club gerust: "Immers presteert bovengemiddeld"

19-01-2017 17:30
2

Club Brugge heeft er met Lex Immers een echte werker bij op het middenveld, de ex-speler van Feyenoord werd vooral daarom gehaald. Nochtans kan de Nederlander volgens De Correspondent veel beter voetballen dan gedacht.

De perceptie over Immers in Nederland is duidelijk. Hij wordt gezien als een harkende middenvelder die het niet moet hebben van zijn klasseflitsen. Sport/Voetbalmagazine heeft echter een onderzoek uit 2014 van onder het stof gehaald. 

"In maart 2014 raakte De Correspondent zo onder de indruk van de mythe en de verdeeldheid binnen het Nederlandse voetballandschap over zijn kwaliteiten, dat het zijn data ging onderzoeken. Wat bleek: Immers maakte bovengemiddeld zijn kansen af, en was als aanbrenger bovengemiddeld in het afleveren van passes waaruit kon worden gescoord. Conclusie: de schlemiel van Nederland was in werkelijkheid één van de betere voetballers van de Eredivisie", zo luidde de opmerkelijke conclusie.

Het 'stuntelige' van Immers is volgens dat onderzoek dus sterk overdreven, al moet hij dat ook gaan bewijzen bij Club Brugge.