Vanhaezebrouck kan vijf nieuwe gezichten laten debuteren tegen Charleroi

Vanhaezebrouck kan vijf nieuwe gezichten laten debuteren tegen Charleroi

19-01-2017 15:00

AA Gent toont zich zeer actief op de transfermarkt. De Buffalo's voegden deze winter liefst zeven spelers aan de selectie toe. Vijf van deze nieuwe namen kunnen vrijdagavond al direct hun debuut maken onder Hein Vanhaezebrouck.

AA Gent maakte donderdagmiddag de selectie bekend voor het duel tegen concurrent Charleroi. Vanhaezebrouck heeft aankopen Lovre Kalinic, Samuel Kalu, Darko Bjedov en Birger Verstraete op zijn lijst met 19 namen gezet. William Troost-Ekong was al eigendom van de club, maar keerde terug na een zeer succesvolle uitleenbeurt bij het Noorse FK Haugesund. De Nederlander speelde nog geen officieel duel voor Gent, dus hij kan debuteren. Nieuwste aanwinst Tess Tieke moet nog even geduld hebben.

Vanhaezebrouck kan ook weer beschikken over zijn kapitein Nana Asare. De sterkhouder is terug van een hamstringblessure, die hem aan het einde van 2016 enige tijd aan de kant hield. Jongelingen Thibault De Smet en Louis Verstraete zitten ondanks de vele aankopen toch weer bij de selectie.

Er vielen natuurlijk ook afvallers te noteren. Jacob Rinne is door de komst van Kalinic overbodig geworden, terwijl ook Lasse Nielsen ook op weg is naar de uitgang. Rami Gershon en Renato Neto zijn twee opvallende afwezigen.