Cercle Brugge moet opletten met Mboyo: De kleedkamer raakte verdeeld

Cercle Brugge moet opletten met Mboyo: "De kleedkamer raakte verdeeld"

19-01-2017 12:41
2

Ilombe Mboyo is binnenkort terug te bewonderen op de Belgische velden, Cercle Brugge heeft de details bijna afgerond voor hem. Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad weet dat Mboyo de kwaliteiten heeft om Cercle naar een hoger niveau te tillen, maar bouwt voorbehoud in.

Mboyo kon in 2013 nog voor vier miljoen euro naar Genk, een recordtransfer voor de Limburgers. Het was echter het begin van het einde voor hem. "RC Genk maakte er dan maar zijn duurste aankoop ooit van. Sinds die overgang is het bergaf gegaan. Mboyo vertegenwoordigde een kapitaal en werd veel toegestaan. De kleedkamer raakte verdeeld."

Dat moet Cercle dus vermijden, maar sportief is Mboyo absoluut een meerwaarde. "Dat hij zelf ook schuld heeft aan zijn dramatische parcours, is boven alle twijfel verheven. Dat hij in plaats van ergens bovenaan in een Europese competitie straks in 1B bij Cercle Brugge moet gaan knokken, is niet alleen de fout van onwelwillende trainers, blessures of andere hindernissen die hij inroept. Maar dat Mboyo kan voetballen, weet iedereen. Trefzeker, tweebenig en snel als een pijl."

Vandewalle is om die reden dan ook blij dat Mboyo terug in België te bewonderen valt. "Het lijkt erop dat hij in het Belgische profvoetbal nog een kans kan krijgen. We hopen het. Le Grand Espoir Noir werd hij ooit genoemd. Pelé was zijn bijnaam bij de jeugd. Mboyo heeft het allemaal in eigen handen. Wat hij ook beweert, het zal van hemzelf afhangen. Zijn gedrag. Als hij dat zelf ook weet, slaagt hij. Zeker weten."