Niet iedereen overtuigd van Standard-aanwinst: Ik schat Stanciu hoger in

Niet iedereen overtuigd van Standard-aanwinst: "Ik schat Stanciu hoger in"

19-01-2017 12:15
2

Het heeft er alle schijn van dat Razvan Marin binnenkort wordt voorgesteld als nieuwe speler van Standard. De Roemeen is al in Luik en legt donderdag zijn medische testen af. Een goede aankoop? Christoph Daum zegt van wel.

Daum kent alles van het Roemeense voetbal, want hij is er momenteel de bondscoach. Hij selecteert Marin altijd, want de twintigjarige middenvelder is volgens Daum één van de grootste talenten binnen de Roemeense competitie.

"Samen met Andrei Ivan van Craiova is hij de grootste belofte van Roemenië. Het verschil is dat hij al wat verder staat. Hij heeft al een aantal wedstrijden op zijn teller staan en is ook al international. Marin is een centrale, eerder aanvallende middenvelder. Hij staat bekend om zijn traptechniek en scoort geregeld van buiten de zestien. Hij maakte indruk in de Roemeense competitie en lokte de aandacht van heel wat Europese topclubs", aldus Daum in Het Laatste Nieuws. 

Daum hoopt wel dat de verwachtingen niet meteen torenhoog zijn. "Hij is echt wel een speler om naar uit te kijken. De enige vraag is of hij zich kan aanpassen aan de Belgische competitie. Ik schat Stanciu bijvoorbeeld nog net iets hoger in, maar die kon zich nog niet doorzetten bij Anderlecht."