OFFICIEEL: West Ham is Everton te snel af voor Portugese EK-winnaar

OFFICIEEL: West Ham is Everton te snel af voor Portugese EK-winnaar

20-01-2017 22:08

De kans is groot dat Ronald Koeman mistast bij José Fonte. De verdediger van Southampton heeft zijn zinnen gezet op een transfer, maar heeft een voorkeur voor West Ham United.

Dat meldt The Guardian. Fonte werkte in het verleden bij Southampton samen met Koeman, maar kiest niet dezelfde als oud-ploeggenoot Morgan Schneiderlin. Southampton en West Ham United zijn in verregaande onderhandelingen en het is een kwestie van tijd tot ook Fonte zelf in gesprek gaat.

Southampton verlangt veertien miljoen euro voor Fonte, die onlangs een transferverzoek indiende bij zijn club. Dat werd geaccepteerd. "Hij had verschillende kansen om zijn contract bij ons te verlengen, maar José wil de club verlaten", liet Southampton begin januari weten.

De 33-jarige Fonte speelde dit seizoen negentien officiële wedstrijden, maar kwam een maand geleden – door zijn transferverzoek - voor het laatst in actie. De Portugees, die afgelopen zomer Europees kampioen werd, moet bij West Ham gaan concurreren met Angelo Ogbonna, Winston Reid en James Collins.

Update 20/1 22.08: West Ham heeft aan het langste eind getrokken in de strijd om Fonte. De Portugees, die afgelopen zomer het EK won, heeft een contract getekend bij de Premier League-subtopper. Dat meldt de club vrijdagavond via de officiële kanelen. "Ik koos voor West Ham omdat het een mooie en grote club is", reageert Fonte.