Manchester City presenteert topaankoop van 31 miljoen: 'Kan de beste worden'

Manchester City presenteert topaankoop van 31 miljoen: 'Kan de beste worden'

19-01-2017 11:34

Gabriel Jesus mag zich officieel speler van Manchester City noemen. Het negentienjarige toptalent uit Brazilië werd donderdag voorgesteld aan pers en publiek in Engeland.

Jesus werd afgelopen zomer al losgeweekt bij het Braziliaanse Palmeiras, maar maakte het seizoen af in Brazilië. Inmiddels is hij speelgerechtigd voor Manchester City, dat veel plezier aan de topaankoop (31 miljoen euro) hoopt te beleven. "Gabriel is een speler met exceptionele kwaliteiten", verklaart Txiki Begiristain, technisch directeur van City, op de clubsite.

"Hij heeft de potentie om één van de beste aanvallers ter wereld te worden. We zijn erg benieuwd hoe hij zich hier gaat ontwikkelen. Ik denk dat hij met Pep Guardiola als manager het perfecte platform heeft om zich te ontplooien."

Ook Jesus, die komend weekend tegen Tottenham Hotspur zijn debuut kan maken, is blij. "Ik wil landstitels winnen (afgelopen seizoen werd hij kampioen met Palmeiras, red.) en dit is de plek om dat te doen. Ik heb mijn keuze gemaakt op basis van de club, de manager en de kwaliteit van de selectie."