De Mos is fan van Anderlecht-middenvelder: Wat een goede voetjes''

De Mos is fan van Anderlecht-middenvelder: "Wat een goede voetjes''

19-01-2017 10:53

Nicolae Stanciu trok afgelopen zomer voor liefst tien miljoen euro van Steaua Boekarest naar Anderlecht. De Roemeen werd de duurste aankoop in de geschiedenis van het Belgische voetbal. Stanciu heeft de hoge verwachting nog niet compleet in kunnen lossen, maar Aad De Mos is overtuigd van zijn kwaliteiten.

De Mos ziet specifieke kwaleiten bij de Roemeen, zo laat de Nederlander weten aan Sport/Voetbalmagazine. "Je hebt spelers die een half jaar nodig hebben om zich aan te passen. Het lijkt me een gevoelige jongen, maar hij kan wat anderen niet kunnen: spelers voor doel brengen.'' Hij wordt soms echter niet optimaal gebruikt. ''In het hotseknotsevoetbal dat Anderlecht bracht om overeind te blijven, zoals op AA Gent waar je je afvroeg hoe ze daar ooit drie punten konden meepikken, is hij niet geschikt om 50 meter achter een verdediger aan te hollen en gaten dicht te lopen.''

Stanciu was in 23 duels pas goed voor vijf treffers en vier assists, maar De Mos blijft in hem geloven. "Ik schrijf hem niet af, want hij heeft kwaliteiten die anderen bij paars-wit niet hebben. Sofiane Hanni is wat gedienstiger, die kan al eens een flank dichtlopen, maar bij Stanciu zie je meteen: wat een goeie voetjes. Wel komt hij uit een competitie waar maar twee wedstrijden per jaar belangrijk zijn en waar negen man in zijn dienst speelden, net als in de nationale ploeg van Roemenië."