OFFICIEEL: AA Gent rondt transfer af: Bedankt voor je inzet

OFFICIEEL: AA Gent rondt transfer af: "Bedankt voor je inzet"

20-01-2017 11:05
2

AA Gent was de laatste dagen vrij actief op de transfermarkt. Mogelijk volgt er dra nog een uitgaande transfer. Lasse Nielsen staat op het punt om de Buffalo’s te verlaten.

Het was al een tijdje duidelijk dat Nielsen Gent zou gaan verlaten. Malmö FF gaat de nieuwe werkgever van de Deense verdediger worden. Op clubniveau is er al een akkoord. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Ook een persoonlijk akkoord tussen Nielsen en Malmö FF lijkt slechts een kwestie van tijd. Donderdag vliegt Nielsen naar Zweden om zijn medische en fysieke testen af te leggen. Slaagt Nielsen op alles? Dan staat niets een overgang meer in de weg.

Basispion
Sinds 2014 komt Nielsen uit voor AA Gent. Eerst huurden de Buffalo’s Nielsen van het Nederlandse NEC. Daarna namen ze hem definitief over voor 500.000 euro. Met AA Gent veroverde de Deen de landstitel. In de afgelopen jaren speelde hij meer dan 82 competitiematchen voor de Buffalo’s.

Update vrijdag 11.05 uur: De transfer is afgerond. Via Twitter maakte AA Gent bekend dat Nielsen naar Malmö FF trekt. "Nielsen zal bij de KAA Gentsupporters herinnerd worden als een degelijke basisspeler met een goede mentaliteit. Ook in de kleedkamer was Lasse een jongen die graag gezien werd. Bedankt voor de mooie jaren van Deense degelijkheid, kampioen!", klinkt het bij de Buffalo's.

Bekijk hetTransferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2016 - 2017