'Monsterloon van Mboyo is geen probleem voor Cercle Brugge'

'Monsterloon van Mboyo is geen probleem voor Cercle Brugge'

19-01-2017 07:30
1

Twee jaar geleden was het ondenkbaar, nu is het (bijna) realiteit. Ilombe Mboyo gaat voetballen voor Cercle Brugge. Directeur Eric Deleu is dolblij met deze aanwinst.

Mboyo heeft al twee jaar geen officiële wedstrijd meer mogen spelen, maar Deleu gelooft dat hij veel kan bijbrengen. "Hij brengt kwaliteit en karakter. Hij is een echte persoonlijkheid en kan onze groep beter maken", aldus Deleu in Het Nieuwsblad.

Cercle heeft deze transfer vooral te danken aan contactpersoon Maarten Allijns. Dat is de zoon van Joseph Allijns, de voorzitter van KV Kortrijk. "We hebben dit inderdaad aan Maarten, wiens vader Mboyo destijds heeft gelanceerd, te danken. Onze ambitie is nog steeds de top vier, maar mocht dit niet lukken, willen we voorbereid zijn op het spelen van de play-downs. We willen ons zo goed mogelijk op elk scenario voorbereiden en dan is een gemotiveerde Mboyo voor ons zeker een opportuniteit", klinkt het bij Deleu in Het Laatste Nieuws.

Over het loon van Mboyo, zo'n 1,7 miljoen euro per jaar, moet Cercle zich ook geen zorgen maken. Dat wordt nog steeds grotendeels betaald door zijn eigenaar FC Sion.