Bekeravontuur slaperig Real hangt aan zijden draadje na thuisnederlaag

18-01-2017 23:06

Real Madrid moet nog vol aan de bak om uitschakeling in de Copa del Rey af te wenden. De ploeg van trainer Zinedine Zidane liet zich in het eigen Santiago Bernabéú verrassen door Celta de Vigo, dat van onoplettendheid in de Madrileense defensie profiteerde (1-2).

Afgelopen weekend kwam er in de competitie een einde aan een ongeslagen reeks van veertig wedstrijden, nadat Real verloor op bezoek bij Sevilla (2-1). Drie dagen later ging het ook mis in de beker. Nadat er in de eerste helft niet werd gescoord, beleefden de aanwezige toeschouwers tien knotsgekke minuten in de tweede helft. Iago Aspas zette Real in de 64e minuut op achterstand, maar erg lang nodig om van de schrik te komen had de ploeg van Zidane niet.

Marcelo knalde binnen zes minuten namelijk op fraaie wijze de gelijkmaker tegen de touwen, waardoor Real weer leefde. Maar na 58 seconden ging het weer mis voor de hoofdstedelingen. Castro profiteerde pijlsnel van onachtzaamheid in de Real-defensie en bezorgde Celta met zijn treffer een riante uitgangspositie voor de return van volgende week. Daarin moet Real nog vol aan de bak om uitschakeling in de kwartfinales te voorkomen.