FA Cup: Liverpool met falende Origi stelt orde op zaken, Southampton ontsnapt

18-01-2017 22:48

Liverpool heeft zich alsnog weten te plaatsen voor de vierde ronde van de FA Cup. De ploeg van manager Jürgen Klopp moest op herhaling bij Plymouth Argyle en trok ditmaal nipt aan het langste eind. Ook Southampton ontsnapte.

Plymouth Argyle - Liverpool 0-1
Liverpool blameerde zich vorige week door op Anfield nog doelpuntloos gelijk te spelen tegen de ploeg uit de League Two en moest daarom een return afwerken. Ook dat duel verliep allerminst gemakkelijk voor de ploeg van Klopp, maar een doelpunt van Lucas Leiva na achttien minuten bracht al snel de verlossing. Voor Liverpool was het de eerste overwinning sinds oudejaarsdag, toen Manchester City werd verslagen (1-0). Divock Origi speelde de volledige match. Hij liet een strafschop onbenut. Simon Mignolet bleef op de bank.

Southampton - Norwich City 1-0
Ook Southampton moest op herhaling tegen een team uit een lagere divisie. Ondanks een doelpunt van Virgil van Dijk was het heenduel met Norwich City, dat uitkomt in het Championship, in een gelijkspel geëindigd (1-1), waardoor Southampton de klus in het eigen St. Mary's Stadium moest klaren. Dat lukte ternauwernood, want in de slotfase tekende Shane Long voor de winnende treffer. Van Dijk zat niet bij de selectie, maar Jordy Clasie speelde wel negentig minuten mee.