Lucky goal van invaller laat Zulte Waregem dromen van de Heizel

18-01-2017 22:37

Zulte Waregem heeft een optie genomen de op een finaleplaats voor de Beker van België. Woensdag versloeg het KAS Eupen met 1-0. In het slot van de partij maakte invaller Sander Coopman het enige doelpunt van de avond.

Zulte Waregem wilde in de heenmatch van de halve finales thuis het verschil maken. Dat was duidelijk te merken in de eerste helft. De troepen van Francky Dury namen de wedstrijd in handen, maar scoren lukte niet. Dat had veel te maken met Babacar Niasse. De lange keeper van Eupen speelde een ijzersterke match. Mbaye Leye en Christophe Lepoint tot twee keer toe lieten de kansen liggen om de score te openen.

Het veld en de weersomstandigheden werden in de tweede helft niet beter. Het spel van Eupen ook niet. De bezoekers kregen aan de Gaverbeek heel weinig klaar. Zulte Waregem bleef de betere ploeg, maar kreeg na de rust minder goede kansen. Rond het uur moest Lepoint de thuisploeg op voorsprong brengen, maar hij verlengde een voorzet tegen de lat.

In het slot van de partij kon Coopman toch nog de ban breken. Eerste mislukte zijn hak, maar hij was zelf goed gevolgd na zijn misser en tikte uiteindelijk de 1-0 binnen. Binnen twee weken staat de return op het programma.