Als verdediger het voor het zeggen heeft, moet Weiler nog een tijdje puzzelen

Als verdediger het voor het zeggen heeft, moet Weiler nog een tijdje puzzelen

18-01-2017 20:35

De Afrika Cup is in volle gang. Met Senegal werkte Kara Mbodj zijn eerste wedstrijd op het tornooi al af. Tegen Tunesië werd met 0-2 gewonnen. Op de officiële website van Anderlecht geeft de verdediger meer tekst en uitleg over zijn avonturen op het tornooi. 

"De Africa Cup is echt een heel speciaal kampioenschap voor ons. Het is dus een genoegen en een eer om daar de Senegalese kleuren te mogen verdedigen. Het was geen makkelijke wedstrijd tegen een goede ploeg als Tunesië maar het belangrijkste is dat we de drie punten konden pakken", aldus Kara.

Als we de start van de CAN bekijken zijn er slechts enkele ploegen die konden winnen. Het kampioenschap heeft een hoog niveau, er zijn geen kleine ploegen meer. Alle matchen worden moeilijk…", stelt Kara.

Nog lang wegblijven
Nu Kara weg is, moet René Weiler centraal in de achterhoede een oplossing zoeken om de Senegalees te vervangen. Kara wil nog lang op het tornooi actief zijn. "We toonden ons als een solidaire ploeg en het deed mij goed dat ik aan de overwinning kon bijdragen door het tweede doelpunt te scoren. Het is speciaal want zoiets maak je niet elke dag mee.""

"Er volgen nog twee belangrijke wedstrijden in de groepsfase. We gaan er alles aan doen om te winnen tegen Zimbabwe en ons te kwalificeren voor de kwartfinales. Het is lang geleden dat Senegal in de kwartfinales is geraakt. Verder gaat het veel beter met mijn knie. Ik voel me goed en alles verloopt hier goed."

Lees ookBoodschap vanop Afrika Cup: "Wij missen Anderlecht, het is onze familie"