Club Brugge sluit opvallende deal: Wij mogen als eerste onderhandelen

Club Brugge sluit opvallende deal: "Wij mogen als eerste onderhandelen"

18-01-2017 09:30

Club Brugge heeft zich deze winter stevig versterkt, maar er mochten ook een paar spelers weg. STVV pakte er drie ineens met zowel Sébastien Bruzzese, Brandon Mechele als Boli Bolingoli. Het gaat om uitleenbeurten, maar STVV heeft uitzicht op een langer verblijf.

Philippe Bormans praat over de nieuwelingen in Sport/Voetbalmagazine. De manager bij STVV heeft een akkoord gesloten. met Club voor na het seizoen. "In juni zal blijken wie naar Club Brugge mag terugkeren en wie elders zijn carrière moet voortzetten. We hebben geen aankoopclausule laten opnemen, maar we zijn wel overeengekomen dat we de eerste gesprekspartner zijn als ze in de zomer weg mogen", klinkt het bij Bormans.

Bormans denkt dat deze regeling heel voordeling is voor een kleinere club als STVV. "In plaats van zo’n speler meteen een contract van pakweg 2,5 jaar te geven, kunnen we van dichtbij zien wat hij waard is. Club Brugge stond er nu voor open omdat het zelf versterkingen heeft gehaald en de kern wat groot was geworden."

STVV ziet in de drie nieuwelingen ook meteen directe versterkingen. "Wij zijn voluit voor jongens gegaan die de reeks kennen en die makkelijk te integreren zijn in de ploeg. Mechele, Bolingoli en Bruzzese beantwoorden helemaal aan dat profiel."