Vossen haalt uit naar Racing Genk: Zo hoefde het voor mij niet meer

Vossen haalt uit naar Racing Genk: "Zo hoefde het voor mij niet meer"

18-01-2017 09:15

Jelle Vossen kan zich best niet meer laten zien in Genk. De spits is er persona non grata sinds hij er koos voor concurrent Club Brugge. Vossen vertelt in Humo dat hij was uitgekeken op Genk. 

Kennelijk heeft zijn periode bij het Engelse Middlesbrough hem de ogen geopend. "Kijk, die laatste wedstrijd met Middelsbrough was er één voor 90.000 man in een uitverkocht Wembley. Dan heb je van iets geproefd dat naar meer doet verlangen. Ik heb nog drie, vier dagen bij Genk aangepikt in de voorbereiding, maar mijn besluit stond vast: ik wilde verder met het buitenlandse avontuur", zo vertelt Vossen. Zijn vertrek naar Burnley (om even later bij Club Brugge te tekenen) was dus niet in scène gezet.

Het gerucht ging ook dat Vossen een zeer riant contractvoorstel heeft geweigerd. "Tja, dan is dat fout gecommuniceerd. Kijk, iedereen weet dat voetballers goed geld verdienen en sommigen zullen me gek verklaren dat ik hun voorstel niet heb aanvaard, maar de manier waarop dat gesprek – we zaten bij mijn ouders thuis – is verlopen, vond ik niet correct. Ik zei tegen papa dat het niet meer hoefde voor mij".