Vertonghen maanden out met enkelblessure:  Ik ben er kapot van

Vertonghen maanden out met enkelblessure: "Ik ben er kapot van"

17-01-2017 18:14

Jan Vertonghen zal zes tot tien weken buiten strijd zijn met een enkelblessure. De verdediger kwam slecht neer tijdens de wedstrijd tegen West Bromwich Albion en blesseerde zich aan de enkel. Toch klinkt de Rode Duivel strijdvaardig op Twitter. Hij wil uiteraard zo snel mogelijk terugkeren.

"Bedankt aan iedereen voor de lieve berichtjes. Ik ben er kapot van, maar probeer zo snel mogelijk terug te komen", liet Vertonghen weten via zijn Twitteraccount. De Rode Duivel moest door een soortgelijke blessure al afhaken voor de kwartfinale tegen Wales op het Europees Kampioenschap afgelopen zomer in Frankrijk.

De afwezigheid van Vertonghen zal ook een grote klap zijn voor zijn club Tottenham. Samen met Toby Alderweireld vormt hij één van de sterkste centrale duo’s in de Premier League. De Spurs staan momenteel op de tweede plaats in het klassement, op zeven punten van leider Chelsea.

Bovendien zal Vertonghen ook niet kunnen meespelen in de Europa League tegen AA Gent. Op 16 februari speelt Totttenham in de Ghelamco Arena. Een week later wordt de return gespeeld op Wembley.