Verdict is zwaar voor Vertonghen: 'Minstens twee maanden out'

Verdict is zwaar voor Vertonghen: 'Minstens twee maanden out'

17-01-2017 15:23

Er werd voor gevreesd en die vrees is uitgekomen: Jan Vertonghen staat zeker twee maanden aan de kant. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdagmiddag. De verdediger viel afgelopen zaterdag uit.

Het is nog niet bevestigd, maar bovengenoemde krant weet het zeker. Jan Vertonghen staat zeker twee maanden aan de kant nadat hij de ligamenten van de enkel scheurde tegen West Bromwich Albion (4-0 winst). De Rode Duivel wilde bij een 2-0 voorsprong een bal binnenhouden, maar maakte een verkeerde beweging. Een precieze termijn vaststellen is moeilijk, maar doorgaans schommelt de revalidatieperiode tussen twee en drie maanden met dit soort blessure.

Vertonghen mist onder meer de topper met Manchester City van aankomend weekend en de dubbele confrontatie met KAA Gent in de Europa League. De interlands eind maart worden een race tegen de klok. De blessure is een klap voor Tottenham, dat in bloedvorm steekt. Het recupereerde nog maar pas Toby Alderweireld, die zeven weken aan de kant stond. Januari is niet de maand van Vertonghen. Vorig jaar stond hij drie maanden aan de kant met een knieblessure die hij in januari opliep.