Sint-Truiden is eerste keuze bij mogelijk vertrek van Club-huurlingen

"Sint-Truiden is eerste keuze bij mogelijk vertrek van Club-huurlingen"

17-01-2017 15:35
1

Sint-Truiden VV heeft deze winter een ferme slag kunnen slaan bij landskampioen Club Brugge. De Kanaries wisten Brandon Mechele, Sebastien Bruzzese én Boli Bolingoli te overtuigen voor een huurovereenkomst. In Sport/Voetbalmagazine gaf STVV-manager Philippe Bormans meer toelichting over de transactie.

"Club Brugge stond er nu voor open omdat het zelf versterkingen heeft gehaald en de kern wat groot was geworden'', zegt Bormans. ''Na een evaluatie kwam het bestuur tot de conclusie dat een Bolingoli en een Mechele, twee eigen producten waar het veel in heeft geïnvesteerd, bij hen niet meer aan spelen zouden toekomen. Om die spelers stappen te laten maken, moesten ze dus uitkijken naar alternatieven'', licht de manager toe.

In principe zou het drietal op het einde van het seizoen de terugkeer moeten maken naar Club Brugge. Toch heeft STVV een voordeel kunnen afdwingen bij de Bruggelingen. "In juni zal blijken wie naar Club Brugge mag terugkeren en wie elders zijn carrière moet voortzetten. We hebben geen aankoopclausule laten opnemen, maar we zijn met overeengekomen dat we de eerste gesprekspartner zijn als ze in de zomer weg mogen'', besluit Bormans.