Teodorczyk weet wat men verwacht: 'Straatrat die overal zijn plan zou trekken'

Teodorczyk weet wat men verwacht: 'Straatrat die overal zijn plan zou trekken'

17-01-2017 14:55
1

Lukasz Teodorczyk scoort aan de lopende band en is een uiterst belangrijke pion geworden voor Anderlecht. De Pool had vrijwel geen aanpassingsperiode nodig na zijn transfer deze zomer. 

'De supersonische snelheid waarmee de Pool zich heeft aangepast aan zijn nieuwe leven in België verbaast niemand. Alle puzzelstukken vielen op de juiste plaats, maar Teodorczyk beschikt ook over sociale en emotionele vaardigheden die hoger liggen dan het gemiddelde', schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Teodorczyk is zeer plichtsbewust en wist wat hem te wachten stond. 'Hij weet wat de club van hem verwacht en wat hij moet doen om aan die verwachtingen te voldoen. Hij doet verder gewoon zijn ding. Op Neerpede wordt hij omschreven als een straatrat die overal zijn plan zou trekken.'

Geen behoefte om op te trekken met Poolse fans
Teodorczyck is naast het veld vooral op zichzelf. "Klopt. Zijn vriendin, die in Warschau studeert, en ik komen hem vaak opzoeken. Voor de rest is hij hier op zijn eentje'', zegt zijn manager Marcin Kubacki. ''Lukasz weet dat er een grote Poolse diaspora in Brussel is gevestigd - hij wordt al eens door landgenoten aangeklampt voor een handtekening - maar hij voelt niet de behoefte om met die mensen op te trekken'', besluit Kubacki.