OFFICIEEL: Schrijvers keert per direct terug naar Racing Genk

OFFICIEEL: Schrijvers keert per direct terug naar Racing Genk

17-01-2017 10:06
3

Siebe Schrijvers keert per direct terug naar Genk. Dat kondigde de aanvaller zelf aan op Facebook. Hij verlaat Waasland-Beveren, waaraan hij een jaar werd uitgeleend.

Racing Genk had de optie om Schrijvers in januari al terug te halen naar Limburg, maar er was lang onduidelijkheid over zijn situatie. Naar verluidt heeft nieuwe coach Albert Stuivenberg aangedrongen op de terugkeer van Schrijvers. Dinsdag schreven de kranten al dat een rentree aanstaande was en met een persoonlijk bericht van de hoofdpersoon kwam er dan de officiële bevestiging.

Schrijvers moet mede de lange afwezigheid van Nikolaos Karelis opvangen, nadat de Griek eind december zijn kruisband scheurde. José Naranjo werd wel overgenomen van Celta de Vigo, maar de Spaanse spits mag niet spelen in de Europa League.

Het vertrek van de talentvolle jeugdinternational is een flinke aderlating voor Waasland-Beveren. De club kon Schrijvers zeer goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De 20-jarige Schrijvers was met vijf goals en zeven assists een belangrijke pion in het elftal van Cedomir Janevski. Waasland-Beveren krijgt volgens Het Nieuwsblad wel een financiële vergoeding.