Wat met Batshuayi? 'Chelsea denkt volgende zomer aan Morata en Lukaku'

Wat met Batshuayi? 'Chelsea denkt volgende zomer aan Morata en Lukaku'

17-01-2017 08:00

Chelsea FC staat ruim aan de leiding in de Premier League. Desondanks zijn The Blues al bezig met volgende zomer. De Londense club zou Diego Costa willen verkopen en denkt aan twee mogelijke vervangers. Voor Michy Batshuayi worden het bepalende maanden.

Costa mag dan wel topschutter zijn, de Spanjaard heeft zich niet populair gemaakt met het opstootje met Antonio Conte. De aanvaller vroeg de voorbije jaren al regelmatig om een transfer en bij Chelsea zouden ze er genoeg van hebben, weet Het Laatste Nieuws. Deze winter is een vertrek geen optie wegens de titelstrijd, maar in de zomer zou Costa mogen vertrekken.

Goed nieuws voor Michy Batshuayi zou je denken, maar daar lijkt niets van aan. Chelsea denkt namelijk aan Alvaro Morata om Costa te vervangen. Conte kent de spits van bij Juventus en Morata is bij Real Madrid geen titularis. Daarnaast denkt de club ook aan Romelu Lukaku, maar onze landgenoot is een pak duurder. Hij is dan ook tweede keuze. Ook liet Conte al verstaan fan te zijn het profiel van Christian Benteke. 

En wat met Batshuayi? Die mag niet weg, ondanks interesse van PSG en West Ham. Hij heeft nog vijf maanden om te laten zien dat hij meer is dan een back-up. De komende periode wordt dan ook cruciaal.