Talentvolle Belg glundert na nieuw contract bij PSV: 'Moet aan Toni Kroos denken'

Talentvolle Belg glundert na nieuw contract bij PSV: 'Moet aan Toni Kroos denken'

16-01-2017 21:28

Dante Rigo heeft maandagmiddag zijn tweede contract bij PSV ondertekend. De achttienjarige Rigo staat bekend als één van de grootste PSV-talenten ooit. Met een nieuwe verbintenis op zak gaat hij proberen om de verwachtingen waar te maken.

"Mijn dag kan niet meer stuk", aldus Rigo op het digitale thuis van PSV. "PSV is een warme, mooie familieclub. Iedereen voelt zich hier thuis. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik hier kan doorbreken en voetballer kan worden. De club gelooft ook in mij. Mijn volgende doel is om zo snel mogelijk in de selectie te komen. Daarna kijken we verder naar de toekomst."

Rigo, geboren in het Belgische Tremelo, speelde voor zijn komst naar PSV bij Lierse SK. Hij staat al jaren te boek als één van de grootste talenten van PSV. Omgaan met de druk, dat is iets wat Rigo de komende tijd moet gaan meemaken. "Er wordt veel verwacht van mij en ik denk dat ik dat kan waarmaken. Ik moet hard werken, dan zal mijn kans wel komen."

Rigo kreeg van FOX Sports tenslotte de vraag met welke speler hij zichzelf vergelijkt. "Als ik moet zeggen op wie ik lijk, dan moet ik een beetje aan Toni Kroos denken", aldus Rigo bij FOX Sports. "Dat is een mooie vergelijking, daarom denk ik dat. Als je altijd hoog inzet, dan komt het meestal wel goed."