OHL-supporters krijgen dan toch uitleg na verrassend ontslag van Ferrera

OHL-supporters krijgen dan toch uitleg na verrassend ontslag van Ferrera

16-01-2017 20:53

Oud-Heverlee Leuven nam zondag een ingrijpend besluit. De club besloot om Emilio Ferrera de laan uit te sturen. De zoveelste trainer in Eerste Klasse B. OHL geeft meer uitleg bij die keuze.

Na een teleurstellende nul op zes was er volgens interim-voorzitter Chris Vandenbroeck nog maar één mogelijke uitweg: Ferrera ontslaan. "Het resultaat is dat wij, met nog zes speeldagen te gaan, in de strijd om de vierde plaats vier punten achterstand tellen op Tubeke", vertelt hij.

"En onze eerstvolgende tegenstanders zijn de top drie: Antwerp, Lierse en Roeselare. Bovendien konden wij maar 5 van onze 22 wedstrijden winnen", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Hoe gedreven Emilio Ferrera ook werkte, deze cijfers en de recente nul op zes noopten ons tot dit ontslag."

OHL is niet van plan om het seizoen uit te doen zonder coach. Wij gaan nu dringend op zoek naar een geschikte coach: een vaderfiguur maar toch streng, en iemand die eerste klasse B kent en die moet trachten ons alsnog naar die vierde plaats te loodsen", besluit hij.