Pogba in de tegenaanval na harde kritiek: Dat is mijn taak niet

Pogba in de tegenaanval na harde kritiek: "Dat is mijn taak niet"

16-01-2017 20:37

Paul Pogba is het niet eens met de kritiek op zijn spel. De duurste voetballer ter wereld werd zondag hard aangepakt, na zijn zwakke optreden tijdens de Premier League-kraker tussen Manchester United en Liverpool (1-1). Kenners en fans vinden dat Pogba vaker moet scoren. 

De 23-jarige Fransman kostte United in de zomer ruim 105 miljoen euro. Tegen aartsrivaal Liverpool was Pogba één van de zwakste spelers op het veld. Criticasters vinden dat de middenvelder te weinig scoort voor een speler van zijn niveau. In twintig Premier League-duels was het pas vier keer raak.

"Als middenvelder is het niet mijn taak om doelpunten te maken", reageert Pogba in gesprek met ESPN. "'Ik kan wel het verschil maken in wedstrijden, maar ik moet ook veel defensief werk verrichten. Ik moet meer aan het team denken dan aan mezelf."

"Mensen denken dat een speler voor dit transferbedrag veel moet scoren en regelmatig assists moet afleveren. Maar zo zie ik het niet. Ik ben allang niet meer bezig met die transfersom. Ik heb maar een doel: Manchester United weer groot maken