Mannaert over toekomst Belgisch voetbal: Zonder die aanpassingen lukt dat niet

Mannaert over toekomst Belgisch voetbal: "Zonder die aanpassingen lukt dat niet"

16-01-2017 18:24
3

Op de landenranking van de UEFA is duidelijk te zien dat de Belgische competitie op dit moment hoger aangeschreven staat dan de Nederlandse. De Jupiler Pro League staat momenteel op de negende plaats, terwijl de Nederlandse Eredivie pas op de dertiende plaats staat. Vincent Mannaert weet wat er nog beter kan in de Belgische competitie.

"Op sportief vlak hebben we de laatste jaren een inhaalbeweging gemaakt. Niet enkel onze nationale ploeg doet het uitstekend, ook onze clubs halen steeds betere resultaten", vertelde de CEO van Club Brugge in Sport/Voetbalmagazine. "Inzake televisierechten zitten we ook goed. Nederlandse ploegen halen echter nog steeds meer inkomsten uit transfers."

"De tijd dat een Nederlander duurder was dan een Belg lijkt wel voorbij. Je hebt natuurlijk Ajax, Dat over de hele wereld gekend is voor zijn jeugdopleiding. Voor een merk betaal je natuurlijk meer. In Nederland is Euro 2000 een hefboom geweest voor grotere stadions en beter commerciële deals. Wij kunnen een inhaalbeweging maken, maar dat zal niet lukken zonder aanpassingen aan onze structuur."