Bizar record: Premier League-spits weet al 32 wedstrijden op rij niet te winnen

Bizar record: Premier League-spits weet al 32 wedstrijden op rij niet te winnen

16-01-2017 17:33

Middlesbrough-aanvaller Rudy Gestede heeft een zeer bedenkelijk record op z'n naam geschreven. De aanvaller heeft nu 32 Premier League-wedstrijden op rij gespeeld zonder ook maar één keer te winnen.

Als Gestede er niet bij is, lukt het zijn ploeggenoten nog wel eens om te winnen. Maar zodra de Fransman binnen de lijnen staat, weet de rest van de ploeg hoe laat het is. De voorbije 32 wedstrijden van Gestede in de Premier League werden niet gewonnen. Zondag vestigde de spits het opmerkelijke record door met Boro met 0-0 gelijk te spelen tegen Watford.

Opvallend genoeg was dat zijn debuut in het shirt van Middlesbrough, dat hem deze maand voor 7,5 miljoen overnam van Aston Villa. Bij The Villans speelde hij 31 wedstrijden op het hoogste niveau zonder te winnen. Zondag was dus nummer 32, in het shirt van Boro. Het is voor de club te hopen dat Gestede snel het geluk aan z'n zijde krijgt, want de ploeg van trainer Aitor Karanka staat zestiende met slechts vier punten voorsprong op de degradatieplekken.