OFFICIEEL: De Sutter krijgt concurrentie, Lokeren stelt nieuwe spits voor

OFFICIEEL: De Sutter krijgt concurrentie, Lokeren stelt nieuwe spits voor

16-01-2017 17:00

Wat al even in de lucht hing, is nu ook geofficialiseerd: Sporting Lokeren versterkt zich met Gary Martin. De Brit was al een tijdje in beeld en tekende maandag een contract voor 2,5 seizoenen op Daknam. Hij moet Tom De Sutter het vuur aan de schenen gaan leggen.

De 26-jarige Martin heeft er al een opmerkelijk parcours opzitten. Een groot deel van zijn carrière bouwde hij op in IJsland, waar hij zich toonde als sterke targetman met een neusje voor de goal. Dat was ook het Noorse Lillestrom niet ontgaan. Die club nam hem vorige zomer over. In Noorwegen trof Martin vier keer raak in tien competitieduels, alvorens nu dus naar Lokeren te komen.

Op de eigen website melden de Waaslanders dus dat de aanvaller zich voor 2,5 jaar verbonden heeft. In die overeenkomst is ook nog een optie voor een extra jaar opgenomen. Het jeugdproduct van Middlesbrough FC ging de voorbije week overigens al mee op stage met zijn nieuwe club. Daar maakte hij een uitstekende indruk, onder meer dankzij doelpunten in de oefenduels.