Ploegmaat De Bruyne krijgt volle lading na Everton-slachtpartij: Een nachtmerrie

Ploegmaat De Bruyne krijgt volle lading na Everton-slachtpartij: "Een nachtmerrie"

16-01-2017 16:46

Na de afgang bij Everton is de kritiek op Manchester City niet mals. Alan Shearer richt zijn pijlen na de 4-0 nederlaag op John Stones. De oud-spits van Newcastle United denkt dat een aanvaller in een gelijke situatie allang was geslachtofferd.

Stones stond zondag aan de basis van de laatste Everton-goal door tegen Seamus Coleman aan te schieten. "Het was een nachtmerrie voor Stones", zegt Shearer bij de BBC. "Ik maak mij zorgen over hem – en ik wil hem niet bekritiseren – omdat hij inmiddels 22 jaar is, bijna honderd Premier League-wedstrijden heeft gespeeld en iedereen blijft zeggen dat hij een topspeler gáát worden."

"Maar ik zie Stones fout na fout blijven maken", vervolgt Shearer. Stones maakte afgelopen zomer voor zo'n 55 miljoen euro de overstap van uitgerekend Everton naar Manchester City. "Ik weet niet wat er met hem aan de hand is bij City, maar ik denk niet dat hij zich verbeterd heeft zoals mensen graag hadden gezien."

"Als ik als jonge aanvaller kansen blijf missen, verwacht ik niet dat ik blijf staan. Uiteindelijk word je gepasseerd. Ik zie Stones te veel fouten blijven maken", besluit Shearer.