'Chelsea en Costa tekenen wapenstilstand; vertrek onvermijdelijk'

'Chelsea en Costa tekenen wapenstilstand; vertrek onvermijdelijk'

16-01-2017 16:18

Een wapenstilstand tussen Chelsea en Diego Costa lijkt in de maak. De 28-jarige Spanjaard is bereid om tot het einde van het seizoen in Londen te blijven. Het is echter niet meer dan een 'uitstel van het onvermijdelijke', schrijft The Sun.

Costa ligt tot medio 2019 vast en Chelsea schotelde hem eerder al een nieuwe aanbieding voor. De aanvaller kan fors meer gaan verdienen dan zijn huidige 170.000 euro per week, maar hij zal hoe dan ook niet meer bijtekenen op Stamford Bridge. Na de bom die afgelopen weekend barstte, lijkt een transfer uiteindelijk onafwendbaar.

Tianjin Quanjian staat naar verluidt aan de wieg van de problemen. De Chinezen probeerden Costa te verleiden met een jaarsalaris van 35 miljoen euro. Chelsea wil hem in januari echter koste wat kost behouden. Manager Antonio Conte gaat later deze week met zijn sterspeler om tafel.

Costa ontbrak zaterdag in het duel met Leicester City, maar hij sluit voor het treffen met Hull City waarschijnlijk weer aan. De Spanjaard zingt daarmee enkel zijn tijd uit tot komende zomer, aldus The Sun