Gent werd alweer in zijn ­verfoeide rol van subtopper geduwd

"Gent werd alweer in zijn ­verfoeide rol van subtopper geduwd"

16-01-2017 12:45

AA Gent zit met de handen in het haar. Wekenlang zag het ernaar uit dat Adrien Trebel het middenvelder zou komen versterken. Vrijdag legde hij naar verluidt zelfs medische testen af, maar zondag werd hij plots voorgesteld bij Anderlecht. Ludo Vandewalle, Chef Voetbal bij Het Nieuwsblad, ziet dat Gent alweer werd afgetroefd door een concurrent.

"De fiere Buffalo's worden na Club Brugge vorig jaar nu afgetroefd door Anderlecht, twee clubs waar ze qua uitstraling zo graag naast zouden staan. Twee keer lag de keuze bij de speler, twee keer werd ondanks gelijkwaardige financiële voorstellen AA Gent weer in zijn ­verfoeide rol van subtopper geduwd."

En dat zal gevolgen hebben, denkt Vandewalle. "De trotse Buffalo's moeten nu de portefeuille flink opentrekken voor een gelijkwaardige aanwinst. Mogelijk zal AA Gent meer moeten bovenhalen dan de drie miljoen euro die Anderlecht nu voor Trebel betaalde. Een risico, iets waar het duo De Witte-Louwagie in principe van gruwt. Maar van de verwijzing naar de hoek die het nu twee wintertransferperiodes op rij heeft gekregen, gruwt het evenzeer. Het worden nog twee spannende weken in de Ghelamco Arena.