Mulder vindt transfer van Trebel maar niks: Ik word niet meer kwaad

Mulder vindt transfer van Trebel maar niks: "Ik word niet meer kwaad"

16-01-2017 12:27
4

Over de transfer van Adrien Trebel naar Anderlecht is al veel inkt gevloeid, maar Jan Mulder hebben we nog niet gehoord. In Het Laatste Nieuws reageert hij gelaten: echt wild is hij niet van deze overgang.

Een transfer van Standard naar Anderlecht was ooit groot nieuws, maar Mulder laat er zijn slaap niet meer voor. "Wat vind ik ervan? Sinds de overgang van aartsvijand Steven Defour naar Anderlecht kan een enkele reis Luik-Brussel me niet meer kwaad of enthousiast maken. Deze emotie is geweest, voltooid verleden tijd, opwindend als een tweet van Trebel. Op z'n hoogst zeilt de medische test van Trebel, vrijdag in het stadion van AA Gent, nog even door mijn gedachten. En de volgende dag in het Astridpark tekenen? Vreemde volgorde."

Mulder wordt duidelijk niet vrolijk van de huidige transferperiodes. "Trebel en Anderlecht, de makelaars en de voorzitters, toonden de nieuwe normen en waarden van het nieuwe voetbaltijdperk haarscherp. Rebel heeft nooit van Anderlecht gedroomd. Vijftig jaar geleden deden voetballers dat. Leo Van der Elst stond met ongeloof en trots in zijn ogen achter het doel toen zijn broer Swat voor paars-wit debuteerde. Leo was ontroerd. De ontroering is voorbij en voor altijd voorbij. Als die makelaar op weg naar Gent toevallig een vent van Vfl Wolfsburg tegenkomt, keurt een Duitse dokter Trebel vanmiddag. Zo moet je het zien. Geen emoties meer."