Degryse onder de indruk van Trebel: Dit is topwerk van Van Holsbeeck

Degryse onder de indruk van Trebel: "Dit is topwerk van Van Holsbeeck"

16-01-2017 09:17
3

De transfer van Adrien Trebel naar Anderlecht kan niet op veel bijval rekenen, maar Marc Degryse ziet er wél het positieve van in. Hij ziet dat Herman Van Holsbeeck lessen heeft getrokken uit de floptransfers van de afgelopen jaren.

Degryse vertelt in Het Laatste Nieuws dat de manager eindelijk voor een directe meerwaarde is gegaan. "De voorbije drie wintertransferperiodes leverden Anderlecht nooit meerwaardespelers op. Manager Herman Van Holsbeeck koos toen telkens voor spelers die elders op een zijspoor zaten of uit een blessure kwamen. Denk maar aan gasten als Rolando, Marin, Büttner en Djuricic - zij konden nooit hun stempel drukken. Wel, Van Holsbeeck heeft duidelijk lessen getrokken uit die flops. Met Adrien Trebel haalt hij een jongen die de competitie kent en dus amper aanpassing nodig heeft. Hij zal meteen een meerwaarde bieden."

Degryse denkt dat de Fransman Anderlecht meteen beter zal laten spelen. "Trebel - simpelweg een héél goeie speler - zal op korte termijn een impact hebben op het spel van Anderlecht. Daar ben ik van overtuigd. Anderlecht had nog geen middenvelder met zijn profiel in de selectie. In dat opzicht zal hij een perfecte aanvulling zijn op Youri Tielemans en Leander Dendoncker. En dat laatste kan ik niet over Stéphane Badji zeggen..."

Ook de concurrentiestrijd zal Anderlecht sterker maken. "René Weiler krijgt met deze transfer meer wisselmogelijkheden. Stanciu en Hanni, die in aanmerking komen voor de positie van aanvallende middenvelder, zullen een tandje moeten bijsteken. Toch zie ik in Trebel vooral een '8'. Hij kan, samen met Dendoncker, een duo vormen voor de defensie. Op die plek komt zijn linkervoet zeker van pas. Trebel kan de opbouw mee verzorgen, want in balbezit is hij ongelofelijk nuttig. De laatste maanden ontbrak het aan goeie passing van achteruit bij Anderlecht, Trebel kan dat probleem verhelpen."

Mentaliteit
Het belangrijkste dat Trebel bijbrengt is echter zijn vechtersmentaliteit. "Volgens Weiler ontbrak het zijn team aan venijn, grinta en ervaring op het middenveld. Als Trebel één iets heeft, is het wel karakter. Bij Standard heette het dat hij niet goed in de kleedkamer lag, maar ik vermoed dat Weiler zijn groen licht voor deze overgang gegeven heeft. Trouwens: iederéén weet hoe Weiler werkt, dus ook Trebel. Als hij zich kan verzoenen met de aanpak van Weiler, zie ik niet in waarom hij niet zou slagen."

Ook de aanvaarding bij de fans lijkt geen probleem. "Ik zie ook geen enkele reden om te denken dat de supporters van Anderlecht Trebel niet zullen aanvaarden. Zijn situatie is namelijk niet te vergelijken met die van Steven Defour, die zich als Standard-speler negatief had uitgelaten over Anderlecht. Ach, dit verhaal heeft wat mij betreft álles om een succes te worden. Geloof me: dit is topwerk."