Proximus League is een echt kerkhof … voor trainers

Proximus League is een echt kerkhof … voor trainers

16-01-2017 08:10
1

Jarenlang werd Tweede Klasse beschouwd als het kerkhof van het Belgische voetbal. De Proximus League mag dan tegenwoordig Eerste Klasse B heten, een kerkhof is het nog altijd. Tenminste voor trainers.

Afgelopen weekend verloor Oud-Heverlee Leuven thuis met 1-3 van Tubize. Enkele uren later zette OHL Emilio Yannick Ferrera op straat. Absoluut geen unicum dit seizoen in de Proximus League, want het regende dit seizoen trainerswissels.

Skype-gesprekken
In augustus begon het al mis te gaan voor de trainers. Na amper twee speeldagen bedankte Tubize Thierry Goudet. De Fransman was toen amper drie maanden in dienst bij de club.

Ook in Limburg vielen de trainers als bosjes. In oktober stuurde Lommel United Karel Fraeye de laan uit. Officieel klonk het dat beide partijen in het onderling overleg uit elkaar gingen. Walter Meeuws volgde Fraeye op, maar nog sneller dan de ex-bondscoach werd aangesteld, lag hij al buiten. Achteraf geeft Lommel toe dat het inschattingsfout maakte en de gesprekken via Skype toch niet zo ideaal waren. Tegenwoordig deelt Tom Van Imschoot de lakens uit bij groen en wit.

Het Bico-debacle
Ook bij Antwerp een hele foute casting. Het seizoen begint met Fred Vanderbiest als trainer. De Brusselaar zorgt nooit voor de gewenste resultaten en krijgt de bons. Antwerp tovert daarna David Gevaert en John Bico uit de hoed. Buiten een deel van het bestuur moet geen enkele Antwerpenaar Bico hebben. Het duo blijft uiteindelijk maar enkele dagen op de Bosuil. Ditmaal neemt Wim De Decker definitief over. Dat doet hij geweldig, want Antwerp staat momenteel aan de leiding in de Proximus League.

Tot slot gaan we nog even naar West-Vlaanderen. Bij Cercle Brugge mag Vincent Euvrard het seizoen niet afmaken als trainer. De Verenging gokt sindsdien op de ervaring van José Riga.