OFFICIEEL: Zaza vindt nieuwe club na rampzalig halfjaar bij West Ham United

OFFICIEEL: Zaza vindt nieuwe club na rampzalig halfjaar bij West Ham United

15-01-2017 22:48

Simone Zaza maakt het seizoen af bij Valencia. Dat maakt de Spaanse club bekend via de officiële kanalen. De spits van Juventus komt op huurbasis over. Valencia kan Zaza definitief overnemen als de samenwerking bevalt.

Dat laat de club weten op haar website. Voor welk bedrag Valencia Zaza in de zomer kan overnemen, wordt niet bekendgemaakt. Eerder meldde Sky Sports dat het zou gaan om een bedrag van zestien miljoen euro.

Zaza begon dit seizoen op huurbasis in de Premier League, bij West Ham United. De samenwerking verliep echter niet zoals gehoopt. In acht competitieduels scoorde de aanvaller niet één keer. Het verblijf van Zaza bij West Ham United bleef beperkt tot nog geen vier maanden, terwijl een heel seizoen de deal was. De nummer vijftien van de Premier League stuurde Zaza in december al terug naar Juventus, terwijl er in de zomer een fors bedrag van vijf miljoen euro was overgemaakt.

Valencia, de huidige nummer zeventien van de Primera División, hoopt nu met de Italiaans international meer scorend vermogen binnen te halen. Eerder kwam Zaza uit voor onder meer Atalanta Bergamo, Sampdoria, Sassuolo en dus Juventus.