Chinese transfer ook mogelijkheid voor Rouche: Ik sluit niets uit

Chinese transfer ook mogelijkheid voor Rouche: "Ik sluit niets uit"

15-01-2017 22:31

Alexander Scholz is aan een goed seizoen bezig bij Standard. De Deen werd inmiddels al gelinkt aan enkele buitenlandse clubs in Engeland en Duitsland. De verdediger denkt wel aan een stap hogerop, maar sluit niets uit. Ook een Chinese transfer niet.

"Je zal me nooit horen roepen dat ik weg wil", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik heb nog een contract tot 2019. Stel me die vraag dan nog eens." De Premier League is een mogelijke bestemming, maar een droombestemming heeft hij niet echt. "Ik ben opgevoed door Duitse ouders en heb altijd meer naar de Bundesliga gekeken."

"Er zijn competities die beter bij me passen dan de Premier League, maar dat neemt niet weg dat ik er ooit wel zou willen spelen. Maar ik wil even goed eens in Duitsland, Spanje, Italië of zelfs Rusland gaan voetballen." Ook China is een optie voor hem. "Natuurlijk. Ik laat graag alle opties open."

Kritiek op Witsel
Een transfer naar China wordt hem mogelijk niet in dank afgenomen door de neutrale voetbalfan, kijk maar naar Witsel. "Waarom moet een voetballer zich haast excuseren als hij veel geld verdient en een zakenman niet? De markt is nu eenmaal wat ze is. Ik zal me nooit verontschuldigen omdat ik goed mijn boterham verdien. Iedereen die zegt dat geld niet meespeelt, is naïef. Dat is een illusie. Ik wil ook veel geld verdienen en doe daar niet flauw over", zegt Scholz.

"Ik wil geld verdienen omdat ik het nodig heb. Dat ik meer verdien dan ik nodig heb? Misschien wel, maar als ik na mijn carrière de vrijheid wil om te wonen waar ik wil zonder dat ik nog hoef te werken, dan moet ik nog meer verdienen. Ik hoef geen luxe, maar ga toch proberen om zoveel mogelijk te verdienen. Het geld zal niet alleen mijn keuzes bepalen, maar toch ongeveer voor de helft", besluit hij.