Senegal wint eerste wedstrijd op Afrika Cup dankzij (ex-)spelers van Anderlecht

Senegal wint eerste wedstrijd op Afrika Cup dankzij (ex-)spelers van Anderlecht

15-01-2017 22:06

Senegal is goed begonnen aan de Afrika Cup. Het land won zijn openingswedstrijd op het toernooi in groep B van Tunesië. Kara Mbodji eiste de hoofdrol op in de 0-2 overwinning.

Tunesië zal zich het wedstrijdbegin snel willen vergetten. Na tien minuten zorgde Aymen Abdennour voor een strafschop na een verkeerd getime tackle op ex-Anderlechtspeler Cheikhou Kouyaté. Sterspeler Sadio Mané zette zich achter de bal en maakte geen fout: 0-1.

Na een half uur voetballen was het tijd voor Kara Mbodji. De verdediger van Anderlecht bepaalde de 0-2 eindstand na een krachtige kopbalgoal. Hij eiste helemaal de hoofdrol op door Tunesië bijna een handje te helpen. De verdediger schoot de bal tegen zijn eigen kruising, maar een doelpunt werd het - gelukkig voor hem - niet.

Dankzij de winst wordt Senegal al snel de leider in Groep B. Eerder op zondag speelden Algerije (Sofiane Hanni) en Zimbabwe (Knowledge Musonda) met 2-2 gelijk. Donderdag staan Algerije en Tunesie tegenover elkaar. Senegal neemt het op tegen Zimbabwe.