Zaalvoetbalmatch eindigt in vechtpartij: Typisch tegen ploeg met allochtonen

Zaalvoetbalmatch eindigt in vechtpartij: "Typisch tegen ploeg met allochtonen"

15-01-2017 21:24
3

We brachten het eerder dit weekend al: de zaalvoetbalmatch tussen Givry Boussu en Terkoest Alken kende een einde in mineur. De frustraties liepen hoog op toen de thuisploeg een rode kaart kreeg, de supporters kwamen van de tribune en gaven de bezoekers een pak rammel. Voorzitter Bertie De Gauquier van Alken zit in zak en as.

De vechtpartij werd gefilmd en lokt verontwaardigde reacties uit. Alken stond op het moment van die bestorming met 2-6 voor, maar echt genieten van een mooie zege kan de ploeg niet. De Gauquier weet niet hoe zoiets vermeden kan worden.

"Het is afwachten wat er met het resultaat van de wedstrijd gebeurt, maar wij zullen de punten wel krijgen. Ik vermoed dat we ook op de bond zullen worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan zo niet verder, het is de verste verplaatsing van het jaar en altijd loopt het mis. Ik denk dat het een typisch geval is van een ploeg met allochtonen versus een ploeg zonder allochtonen", geeft hij een opmerkelijke reactie in Het Laatste Nieuws.